По-добри заедно

Комбинирането на определени двойки храни допринася за подобряване на полезните свойства на всяка една от тях. Този ефект е известен като хранителна синергия. 

 

Предлагаме ви 3 комбинации, с които да разнообразите и обогатите здравословното си меню:

 

Спанак и лимон

Спанакът, който съдържа значително количество желязо, става още по-полезен за здравето, когато се овкуси със сок от лимон. Лимонът спомага за по-доброто усвояване на желязото от организма.

 

Домати и зехтин

Доматите са чудесен източник на мощния антиоксидант ликопен. Тъй като ликопенът е мастно-разтворим, нашето тяло го абсорбира по-лесно ако консумираме доматите с малко зехтин, който е изключително полезен за сърцето.

 

Риба и къри

Честата употреба на къри предпазва от напълняване,  укрепва имунната система спомага за усвояване на храната и пречиства от токсините.  Полезните свойства на рибата са всеизвестни, като тя е основен източник на жизненоважните омега 3 мастни киселини. Нетрадиционната комбинация между кърито и рибата засилва положителните им ефекти върху организма и понижава значително риска от ракови заболявания.

Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.