Рулца от бяла риба

Продукти:

4 филета от бяла риба (около 85 г всяко)

3 домата – обелени, изчистени и нарязани на дребно

4 връзки пресен лук – нарязани на ситно

Половин краставица – обелена и нарязана на ситно

100 г извара

2 с.л. настъргана портокалова кора

4 с.л. вода

Черен пипер на вкус

Парченца портокал за декорация

Приготвяне:

  • Смесете в средно голяма купа доматите, лука, краставицата и изварата, разбъркана с 1 с.л. настъргана портокалова кора. Добавете черен пипер на вкус.

 

  • Поставете филенцата на кухненския плот с кожата надолу и ги намажете с част от приготвената смес. Навийте всяко филе на руло и го затворете с клечка за зъби или с малък дървен шиш. Поставете готовите рулца в подходящ за печене съд.

 

  • Смесете втората лъжица настъргана кора от портокал с водата и излейте сместта около рибата. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята, на 180 градуса, фурна за около 15-20 минути или докато рибата е готова.

 

  • Сервирайте рулцата с  гарнитура от останалата смес и резен портокал.

 

Добър апетит!

Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.