Супа с ечемик и карамелизиран лук

Продукти:

 

1 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязани на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
6 стръка мащерка
1 ч.л. захар
500 мл зеленчуков бульон
60 г ечемик
60 г къдраво зеле, листата нарязани 
2 филийки от франзела  или малко хлебче
2 малки парчета сирене

Приготвяне:

 

Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука, чесъна, мащерката, захарта и малко сол. Запържете ги  на умерен към слаб огън за около 15 мин, докато лукът стане златист. Добавете бульона и оставете супата да къкри.
В отделна тенджера с вряща подсолена вода сварете ечемика за 15 мин., като в последните 3 мин. добавите зелето. Отцедете ги и ги изплакнете под течаща студена вода. Прибавете ги към супата. 
Препечете филийките и ги намажете с раздробеното сирене.
Сервирайте супата в две големи купи, като отгоре сложите топлите филийки. 
Добър апетит!
Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.

Проект BG051PO001-1.2.03-1192 „Създаване,
стартиране и развивитие на търговска фирма, предлагаща онлайн
консултации по здравословно хранене”
Номер на договор за безвъзмездна помощ
№ ESF-1203-01-01059
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз
„Инвестира във вашето бъдеще”

"ТОЗИ САЙТ Е СЪЗДАДЕН С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД. ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА СЕ НОСИ ОТ ТОП ФОРМА ЕООД И ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА, ЧЕ ТОЗИ САЙТ ОТРАЗЯВА ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И МОМН"