Зеленчукова супа с джинджифил

Продукти:

 

1 с.л. зехтин
1 кг смес от замразени зеленчуци (моркови, цвекло, праз, ряпа и др.)
розмарин (няколко стръка)
50 мл прясно мляко
1 с.л. пресен лимонов сок
черен пипер на вкус

Приготвяне:

 

Порции: 6
Приготвяне: 45 мин.
Пригответе двойна доза и я замразете, за да имате здравословен обяд на разположение!


Запържете нарязания лук и настърганото парче джинджифил в 1.с.л. зехтин за около 5 мин, докато омекнат.
Добавете замразените зеленчуци и няколко стръка ситно нарязан розмарин.
Покрийте зеленчуците с 2 л. гореща вода, кипнете я и оставете да къкри в продължение на 30 мин.
Добавете 50 мл мляко и подправете с малко пресен лимонов сок. 
Пасирайте супата и сервирайте с черен пипер и хрупкав хляб. 
Добър апетит!
Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.

Проект BG051PO001-1.2.03-1192 „Създаване,
стартиране и развивитие на търговска фирма, предлагаща онлайн
консултации по здравословно хранене”
Номер на договор за безвъзмездна помощ
№ ESF-1203-01-01059
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз
„Инвестира във вашето бъдеще”

"ТОЗИ САЙТ Е СЪЗДАДЕН С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД. ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА СЕ НОСИ ОТ ТОП ФОРМА ЕООД И ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА, ЧЕ ТОЗИ САЙТ ОТРАЗЯВА ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И МОМН"