Есенен ориз с тиква

Продукти:

1 ½ ч.ч. тиква - нарязана на кубчета  (обелена и изчистена)

½ ч.ч. настърган пащърнак

¼ ч.ч. смлени лешници

¼ ч.л. бял пипер

2 с.л. олио

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. вода

2 с.л. магданоз – нарязан на ситно

1 с.л. джинджифил - настърган пресен или подправка

Приготвяне:

  • Загрейте олиото в дълбок тиган и изсипете тиквата, пащърнака, лешниците и пипера. Оставете ги да се задушат за около 5 минути, като разклащате тигана от време на време.

 

  • Добавете ориза и оставете на котлона за още 3 минути, като разклащате тигана често. Изсипете водата и я оставете да заври. Намалете котлона, поставете капак на тигана и оставете ориза да поври още 25 минути, като разбърквате от време на време.

 

  • Отстранете ястието от котлона и го поръсете с магданоз и джинджифил. Оставете го да престои 10 минути с капак.  Сервирайте с  къс магданоз. 

 

  • Това ястие може да се консумира и на следващия ден и е все така вкусно. Пригответе си двойна доза и така ще имате готов здравословен обяд, който можете да вземете на работа за следващия ден. Започнете да се храните правилно! С режима на Ипократис това е лесно. Поръчайте своя индивидуален режим тук

 

 

Добър апетит!

Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.