Тост с печен лук и домати
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 400 г лук (малки глави, балучки)
- 400 г чери домати
- 4 с.л. зехтин
- 5 скилидки чесън
- сол на вкус
- кафява захар (една щипка)- по желание
- 5 дебели филийки пълнозърнест хляб
Метод на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете лука и нарежете на половина по-големите глави. Ако имате само големи глави, можете да ги нарежете на четвъртинки. Парчетата трябва да са с еднакъв размер, за да се изпекат едновременно.
Изсипете лука, чери доматите и необелените глави чесън в тавичка, покрита с хартия за печене. Полейте ги със зехтина и разбъркайте. Поръсете с малко сол и по желание с щипка кафява захар.
Печете в загрятата фурна за около 35 – 40 минути, като разбърквате на всеки 15 минути. (Зеленчуците са готови, когато доматчетата са се пукнали и са омекнали, лука е омекнал и лука и доматите имат кафяви петна.
В последните 10 минути от печенето, препечете филийките пълнозърнест хляб.
Намажете всяка филийка с “месото” на един печен чесън. Подредете филийките върху плато или в отделни чинии и разпределете върху всяка от тях домати и лук, заедно с малко от сока, който се е образувал при печенето. Поръсете с малко сол и подправки по избор.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…
