Джинджифилово пиле

Продукти:

200г. пиле

2 глави лук

5 домата 

23кг.проба

Приготвяне:

Сварете пилешките гърди в подсолена вода за около 15 мин. Извадете ги и ги поставете в купа с ледена вода, за да спре процеса на готвене. След това ги изцедете.

 

В малка купа настържете джинджифила и лука и добавете зехтина и щипка сол и захар.

 

Сложете нарязаните на кръгчета краставици и репички в голяма купа и ги залейте с чили соса. Добавете щипка сол, щипка захар и останалата супена лъжица зехтин. Сложете накъсаната саладка или рукола и разбъркайте.

 

Разпределете салатата в чинии. Нарежете пилешките гърди на филийки и ги разпределете в чиниите върху салатата.  Залейте с джинджифиловата смес и напръскайте със сока от изцедения лимон. 

 

Добър апетит!

Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.