Редена целина

Продукти:

4 глави целина
5 глави лук, нарязан на кръгчета
4 скилидки чесън, нарязан на ситно
2 с. л. зехтин
500 г пресни или консервирани домати, обелени и нарязани на ситно
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 лимон
1 ч. л. риган

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвяне:

Целината се обелва и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см. Подварява се за 2-3 мин. във вряща подсолена вода и се нарежда на дъното на огнеупорен съд за печене.

В зехтин и малко вода се задушават лукът и чесънът. Добавят доматите, ригана, магданозът, сол и пипер на вкус. Сместа се изсипва върху целината.

Лимонът се обелва, нарязва се на кръгчета и се нарежда върху доматената смес. Ястието се пече в умерена фурна. Може да се сервира топло или студено.

Добър апетит!

Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.

Проект BG051PO001-1.2.03-1192 „Създаване,
стартиране и развивитие на търговска фирма, предлагаща онлайн
консултации по здравословно хранене”
Номер на договор за безвъзмездна помощ
№ ESF-1203-01-01059
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз
„Инвестира във вашето бъдеще”

"ТОЗИ САЙТ Е СЪЗДАДЕН С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД. ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА СЕ НОСИ ОТ ТОП ФОРМА ЕООД И ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА, ЧЕ ТОЗИ САЙТ ОТРАЗЯВА ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И МОМН"