Продукти:
6 тиквички
450г смляно телешко месо
½ ч.ч. сърцевина от тиквичките, ситно нарязана
¼ ч.ч. червен лук, ситно нарязан
1 ч.ч. чушки (може да смесите различни цветове)
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. кимион
½ ч.л. сол
За салсата:
2 ч.ч. пресни домати, обелени
1/3 ч.ч. червен лук, ситно нарязан
½ люта чушка, изчистена и ситно нарязана
1 ч.л. чесън на прах или пресовани скилидки
2 ч.л. пресен кориандър, ситно нарязан
1 ч.л. сок от лимон
сол на вкус
Приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 200°C.
Разрежете по дължина всяка тиквичка и издълбайте средата с лъжица, за да получите лодки.
Използвайте 1 с.л. зехтин и задушете меката част на тиквичките, нарязаните чушки и лука в дълбок тиган или тенджера, докато омекнат. След това добавете към зеленчуците месото, заедно с лютивия червен пипер и кимиона. Разбъркайте и оставете на котлона за около 5 минути.
Напълнете всяка лодка с микса от кайма и зеленчуци, наредете тиквичките в тава и запечете във фурната за около 20 мин.
Докато лодките са във фурната, пригответе лесна и бърза салса. Използвайте блендер, за да получите хомогенна смес. Ако предпочитате салсата да е по-едра, нарежете доматите на ситно и разбъркайте с останалите съставки.
Залейте готовите тиквички със салсата и сервирайте.
Добър апетит!
Проект BG051PO001-1.2.03-1192 „Създаване,
стартиране и развивитие на търговска фирма, предлагаща онлайн
консултации по здравословно хранене”
Номер на договор за безвъзмездна помощ
№ ESF-1203-01-01059
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз
„Инвестира във вашето бъдеще”
"ТОЗИ САЙТ Е СЪЗДАДЕН С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД. ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА СЕ НОСИ ОТ ТОП ФОРМА ЕООД И ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА, ЧЕ ТОЗИ САЙТ ОТРАЗЯВА ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И МОМН"