Лимонена леща с гъби

Продукти:

2 порции

½ ч.ч. леща (изберете вида леща по ваш вкус)  
2 ч.ч. вода
2 ч.л. зехтин
300г пресни гъби (изберете любим сорт гъби или микс от няколко), едро нарязани
2 скилитки чесън, ситно нарязани
½ ч.л. едро смлян лют пипер
2 ч.л. сок от лимон
щипка сол
черен пипер на вкус
2 ч.л. магданоз, едро нарязан
½ ч.ч. рукола (по желание)

 

Приготвяне:

Първо сварете лещата според вида и указанията на пакета. След като се свари, отцедете водата и я оставете да изстине.

В дълбок тиган или тенджера с капак, задушете едро нарязаните гъби на слаб огън с 1 ч.л. зехтин, докато придобият златист цвят, като от време на време разбърквате, за да не залепнат.

Щом гъбите са готови, добавете към тях пресованите скилидки чесън и лютивия червен пипер. Задушете на слаб огън за още 2 минути, пресипете в чиния и ги оставете да се охладят.

В купа разбъркайте лещата с чесновите гъби, лимоновия сок и останалата част зехтин. Добавете солта и черния пипер и сервирайте салатата поръсена с едро нарязаните магданоз и рукола.

Добър апетит!

Попълни теста и виж своя профил и съветите на Ипократис Пападимитракос. Разбери навиците си, за да ги промениш.
кг.
кг.
см.
г.

Проект BG051PO001-1.2.03-1192 „Създаване,
стартиране и развивитие на търговска фирма, предлагаща онлайн
консултации по здравословно хранене”
Номер на договор за безвъзмездна помощ
№ ESF-1203-01-01059
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз
„Инвестира във вашето бъдеще”

"ТОЗИ САЙТ Е СЪЗДАДЕН С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД. ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА СЕ НОСИ ОТ ТОП ФОРМА ЕООД И ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА, ЧЕ ТОЗИ САЙТ ОТРАЗЯВА ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И МОМН"